Over Willems Ergonomie

 
Sinds 1999 is Marcel Willems werkzaam als arbeidsdeskundige. Vanaf 2000 is hij daarnaast als zelfstandige actief op het gebied van ergonomische advisering. Vanaf 2002 is hij docent ergonomie voor arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen bij het Centraal Expertise Centrum van het UWV.
Daarvoor heeft hij gewerkt als arbeidsonderzoeker bij het revalidatiecentrum Het Roessingh, als bedrijfsfysiotherapeut, fysiotherapeut en heeft hij enkele jaren ergonomie gedoceerd aan de post HBO-opleiding bedrijfsfysiotherapie.

Zijn specialiteit is het in kaart brengen van fysieke arbeidsbelasting en deze al dan niet met voorzieningen of werkplekaanpassingen af te stemmen op de belastbaarheid van de werknemer. Het mogelijk maken voor werknemers om weer duurzaam te hervatten in arbeid ondanks mogelijk blijvende beperkingen is altijd zijn passie geweest. Zijn medische en ook technische achtergrond gecombineerd met zijn innoverend vermogen komen daarbij goed van pas. Nagenoeg altijd is het mogelijk te komen tot een passende oplossing voor ergonomisch- of fysiek arbeidsgerelateerde problematiek.

Dit heeft onder andere geleid tot de ontwikkeling van geregistreerde ergonomische producten zoals de Laptop Support MW200, de Down-Under, de Dynamic Stand Support en de Ctrl-Up die via Willems Ergonomie verkrijgbaar zijn.